گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ ولی جهانی در چهارمین جشنواره ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در رودبار، اظهار کرد: جنگلهای هیرکانی در ۵ استان کشور از جمله گیلان زیست میکنند.
وی از راه اندازی پایگاه جنگلهای هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳۵۰ میلیون تومان برای ساماندهی و تقویت این پایگاه اختصاص یافته است.
مدیرکل میراثفرهنگی گیلان از شناسایی ۷۰۰ اثر تاریخی در رودبار خبر داد و بیان کرد: بیشترین آثار فرهنگی و تاریخی کشور در رودبار وجود دارد که این ظرفیت را مرهون رودخانه سفیدرود و جنگلهای هیرکانی است.
جهانی با اشاره به وجود قدیمی ترین سکونت گاه بشر در رودبار، اضافه کرد: فرصت سرمایه گذاری در غار دربند رشی فراهم شده و در حال مطالعات طرح میباشد.
وی با اشاره به استقبال گردشگران و مسافران از غار دربند رشی، افزود: بعد از ماسوله، قلعه رودخانه و موزه میراث روستایی، غار دربند رشی از اماکن پربازدید گیلان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به راه موزه پارینه سنگی در رودبار، بیان کرد: دست ساختهها و یافتههای تاریخی غار دربند رشی در این موزه به نمایش گذاشته میشود.
جهانی با بیان اینکه غار رشی از جمله غارهای سرپوشیده کشور است، گفت: بازسازی غار دربند رشی در موزه پارینه سنگی صورت میگیرد.
وی از احیا و احداث موزه زلزله ایران در رودبار خبر داد و افزود: مقدمات راه اندازی موزه زلزله ایران در رودبار فراهم شده و فقط مشکل مکان وجود دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی گیلان با اشاره به برگزاری جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی در رودبار، اضافه کرد: رودبار پیشتاز برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در گیلان است.